Pre zacinajucich

Zde si můžete vymenovat své chovatelské zkusenosti

Beitragvon Messorus » 16. Jun 2008 14:06

Ahoj, ja pôjdem a budem predávať mravce nejaké.... Dobre ze mas uz ten ytong, chcem tam totiž doniesť dospelé kolónie, ktoré už ytong potrebujú. Sak sa tam stretneme a dohodneme... ICQ nahodou nemas?
Messorus
member
member

Land: Slovakia (sk)
Danke bekommen: 0 Danke

Beitragvon Mady » 16. Jun 2008 14:16

Sorry, jedine Skype, ak máš Skype tak sa mi ozvi na mady_nefab, ak nie tak na mady@post.sk, dohodneme sa na určite. :wink:
Mady
newbie
newbie

Land: Bahrain (bh)

Beitragvon Skippy » 16. Jun 2008 15:09

aj ja dojdem do leviiic :) hehehh , ale mravce nebudem predavat :P:(
Skippy
member
member

Beitragvon Mady » 16. Jun 2008 17:07

Tak sa ukazuje že v Leviciach bude celkom zaujímavá burza, už sa teším, dúfam že mi do toho nič nepríde.
Mady
newbie
newbie

Beitragvon Messorus » 16. Jun 2008 18:00

Neboj, no a budeme aj vystavovať mravce
Messorus
member
member

Beitragvon dracula » 22. Jun 2008 21:45

Messorus hat geschrieben:Neboj, no a budeme aj vystavovať mravce

no..vystavovali ste ich :D a namotali ste ma na to a strašne :D dneska som sa pristihol ze uz asi tretiu hodinu študujem fora a rôzne články.....pak hodinu sledujem kráľovnú čo som od vás kúpil :P skratka parada :) som z toho nenormalne nadšeny....a čo je najlepšie, aj polovičke keď som ukázal to video skippyho Ytongu tak iba skonštatovala : Aj my také budeme mať ! Že áno???
dracula
newbie
newbie

Beitragvon Skippy » 23. Jun 2008 15:24

v lete planujem vyrobit nieco omnoho OMNOHO lepsie :) , uz som premyslal dlhsie , este teraz zistujem nejake infosky o materialoch a nateroch , ale rozhodne sa pocas najvacsieho tepla nebudem nudit :D
Skippy
member
member

Beitragvon griwe » 25. Jun 2008 11:45

Uf tak som konecne precital cele toto forko (cesku cast samozrejme ;) )
Tez som sa teraz len registroval, takze: Ahojte ;)
Nad mravcami rozmyslam uz davnejsie, tak aktivnejsie som zacal nad tym rozmyslat v zime, no a teraz konecne prisla jar;) odchytil som si teraz par dni dozadu postupne 4 matky Camponotus ligniperda z roznych miest. Je ich tu posledne dni strasne vela ale nechcel som to nabrat na jednom mieste vsetko :) Dufam ze este nejdem aj L. Niger, zatial som videl len robotnice, ale matku nejako ee.

ohladom Camponotus ligniperda sa chcem opytat. kedze je to drevokaz, je vhodne do "vybehu" okrem jedla hodit nejake to sprachnivene drevo?vyuzivaju ho aj inak ako na byvanie? Zatial nekladla ani jedna :(

Edit: tak dve uz maju kuklicky ;) este sa chcem opytat... mam ich v necom podobnom ako skumavka...vadi im ked ich vyberam pocas dna? ako na svetlo ked sa chcem na nich pozriet ;) maju z toho nejaky stres? lebo som pozeral akurat a ako som jedno vytiahol na svetlo vzala kuklu a behala s nou hore-dolu :)
griwe
newbie
newbie

Beitragvon Skippy » 25. Jun 2008 15:17

Ahoj,

tak to je pekne ze aj ty si sa nam na to dal , vidim to tak , ze mnoho ludi sa do toho tento rok pustilo :D , som zvedavy ako to bude ked spravim zopar terarii a predstavim na zopar burzach so zvieratami ...

no to je pekne ligniperda , krasny velky mravec. Je dost dobre na citanie , ze uz maju aj kukly niektore :) , zrejme maju predsa len dobre podmienky a krmis ich dobre.

Co sa tyka materialu , ja tam davam akva strk , taky mix , jemnejsi-hrubsi , pouzivam material ktory nezvyknut donasat do ytongoveho hniezda lebo to beriem ako spinu :P ... taktiez , ak sa z toho materialu dokaze urobit prasok , dokazu ho nohami doniest dovnutra a zaspinit sklo dost kvalitne ...

Co sa tyka mravcov , mam ich normalne na policke v takom polotieni-tieni , je to ich sila zvyku :) , predsa len ak ich z takeho tmaveho das na svetlo , dost ich to vyplasi , ked su zvyknute na slabe svetlo , su stresy mensie ... ale ten stres im neublizuje moc ... takze nemaj strach ;)
Skippy
member
member

Beitragvon griwe » 26. Jun 2008 17:23

Ahoj, no takze mam tie 4 kralovnicky, zatial sa im dari, ale rad by som ich hupol do nejakeho mensieho formikaria. chcel by som vyrobit nieco taketo: http://www.antstore.net/shop/product_in ... mbers.html

s tym ze by to bol ten Ytong - mam 4 tehlicky 25x12,5 , takze by to bolo neco presne take ako je ten produkt v odkaze hore. No len sa chcem opytat ci Camponotus ligniperda mi aspon rok v tom vydrzi, pripadne dva :P a potom by som to dal zas do väcsieho. dakujem za postrehy ;)
griwe
newbie
newbie

Beitragvon Flavus » 29. Jun 2008 10:02

Ahoj, som tu novy mam 1 kralovnu Lasius Niger (kupenu) a jednu Tetramorium Impurum myslim (chytenu). Checel by som sa spytat kolko moze trvat presun kolonie do formikaria. :?:
Flavus
newbie
newbie

Beitragvon griwe » 2. Jul 2008 16:56

No ak myslis, za ako dlho sa ti prestahuju z krabicky do formikaria, mojim 3 kralovnam s vajickami to trvalo menej ako 10 minut ;) ako tu nekde uz bolo pisane, musia ist do vlhsieho, aby ich to tam tahalo, a tiez im formikarium niecim zakry, nech tam maju tmu a oni uz pobezia ;)
griwe
newbie
newbie

Beitragvon Messorus » 3. Jul 2008 10:52

Ak ichc ches prestahovat rychlo, tak na nich posviet mrte silným bodovým svetlom.... Ale ten čas ani nehrá rolu, hlavne aby sa im nič nestalo....
Messorus
member
member

Beitragvon Skippy » 3. Jul 2008 16:08

vyznam mrte by som tam nedaval , mravce sa tak skorej usmazia ako presunu ...
Skippy
member
member

Beitragvon dracula » 5. Jul 2008 11:13

no pozerám že som nezačal sám :) ale je nás viac :) čo ma teší !

no moja samička lasius niger je stále sama. túžobne očakávam prvých robošov :D nové zatial nemám ništ, bo dve formici čo som odchytil oboje mali krídla a nič sa s nimi nedialo, tak som ich pustil tam kde som ich chytil.....každopádne vždy keď mám chvíľku času vyrážam na "lov" :D tak sa hádam niečo konečne zadarí :)
dracula
newbie
newbie

VorherigeNächste

Zurück zu Chovatelské zkušenosti