Pre zacinajucich

Zde si můžete vymenovat své chovatelské zkusenosti

Beitragvon Messorus » 5. Jul 2008 17:20

Snad este tento mesiac dokoncim písanie stránky a zverejním ju, máte sa teda na čo tešiť...
Bude tam aj shop a tak si budete môcť za cenu symbolickú oproti trhu, obchodom a chovateľom kúpiť svoju prvú mladú kolóniu alebo samičku s potomstvom a pozorova´t vývoj kolónie a učiť sa....
Messorus
member
member

Land: Slovakia (sk)
Danke bekommen: 0 Danke

Beitragvon dracula » 31. Jul 2008 10:20

konečne, po dlhom čakaní som sa dočkal svojej prvej robotnice ! ! ! Už som nedúfal, a odrazu aké prekvapko :P
dracula
newbie
newbie

Land: Bahrain (bh)

Beitragvon Skippy » 31. Jul 2008 15:07

congratulation :):) , da sa povedat , ze uz to mas "v suchu" , onedlho pribudnu dalsie a dalsie a pomaly prevezmu pracu za kralovnu , aaale to asi uvidis az po zime :P
Skippy
member
member

Beitragvon dracula » 3. Aug 2008 17:08

thanx..no pribudla mi už aj druhá :) ! ! ! a čoskoro očakávam aj tretiu :)
dracula
newbie
newbie

Land: Bahrain (bh)

Re: Pre zacinajucich

Beitragvon Pepe_K » 8. Sep 2008 19:01

Zdravím pánové :)
Sem tu new,ale debaty o mravencích sleduju tak nějak průběžně,bohužel sem zastihl rojení jen minulý rok a nějak se mi nepodařilo odchovat kolonii z mých 2 odchycených královen...

mám pár otázek... je těžké hybernovat mravce?... ptám se jestli třeba vydrží i nižší teploty... aby třebas nezmrzly:).. popřípadě jaké teploty snese například lasius niger... Díky za info :wink:
Pepe_K
newbie
newbie

Land: Czech Republic (cz)

Beitragvon Skippy » 8. Sep 2008 20:28

Ahoj a vitam ta tu :)

nie je tazke hibernatovat , teda zimovat. Nasich mravcov staci udrzat priblizne 3 mesiace (aj 3-4) pri teplotach od 0 do 10 stupnov ... najlepsie 2-8°C , kedy nehrozi ze sa pomylia ze nastala jar a taktiez sa im nic nestane. Mravec je schopny ako mnoho druhov hmyzu prezit extremnu zimu , avsak ak chce niekto experimentovat , nemoze pri schladzovani vzniknut prudke klesnutie teploty ... musi to ist pekne postupne ... od 15°C nadol ... po nejakych hodinach/dnoch na 10 potom 5 ... 0 ... -5 atd. , raz som to skusal a dostal som sa na hranicu -15°C a samicka sice tazko a pomaly , ale prezila ... resp. sa dokazala prebudit.... -20°C uz samicka nezniesla
Skippy
member
member

Beitragvon Pepe_K » 8. Sep 2008 20:33

Ok,díky moc :D(hlavně za rychlů reakci) hybernace sem se vždycky bál,bo všude se dočítám přesné hodnoty hybernací a nějak em si nedokázal představit jak ybch to udržoval v domácích podmínkách:)... takže ideál je vážně ta lednice co?:)

nevíte kde bych teď mohl sehnat královny lasius niger? venku nechci rozýpavat již existující hnízda,nejsem ničitel:)...ale rojení už myslím skončilo...Popřípadě nemá někdo přebytečné na prodej?Sem z jižního cípu jižní moravy:)
Pepe_K
newbie
newbie

Beitragvon neryspider » 8. Sep 2008 22:21

Několik přebytečných kraloven předokládám že L.niger tu mam, ale nemame to kousek - Tábor
neryspider
member
member

Beitragvon Skippy » 9. Sep 2008 15:52

ono to nevadi ze ste daleko ... jednoducho das kralovnu do malej skumavky ... obalis niecim aby sa nejako neposkodila a aby tam nelietala v obalke ... zabalis do penovej obalky a je to :) ... ak sa bojis tohto , tak to zabal do nejakej napr. krabice od ryze ... ktoru vycpes pokrcenym papierom :P a posles
Skippy
member
member

Beitragvon Pepe_K » 9. Sep 2008 16:45

neryspider hat geschrieben:Několik přebytečných kraloven předokládám že L.niger tu mam, ale nemame to kousek - Tábor

tak možná bysme to mohli udělat jak říká skippy:)... Kolik se u tebe tak pohybuje cena jednej královny?.. :wink:

Eště otázka pro někoho znalého:).. minulý rok když sem měl královnu ve zkumavce tak mi po čase zčernala ta vatička,musáím to čisti,nebo to těm mravcom nevadí?:).. neškodí jim to zdraví nebo tak?
Pepe_K
newbie
newbie

Beitragvon neryspider » 10. Sep 2008 10:30

Mno nemam s tim moc problém, až na čas :) v profilu bych měl mít mejla tak písni a nějak to domluvíme.

A dal jsi tam obyčejnou buničitou vatu? V tom bejvá často ten problém...správně se tam dává plastová vata, protože neplesniví.
neryspider
member
member

Beitragvon Pepe_K » 11. Sep 2008 18:12

neryspider hat geschrieben:Mno nemam s tim moc problém, až na čas :) v profilu bych měl mít mejla tak písni a nějak to domluvíme.

A dal jsi tam obyčejnou buničitou vatu? V tom bejvá často ten problém...správně se tam dává plastová vata, protože neplesniví.

moje icq-198834199 prosím ozvi se,nějak to doodnem,maily sou ztráta času když ho moc nemáš :grin:
Pepe_K
newbie
newbie

Beitragvon Hitchhiker » 18. Sep 2008 15:11

Několik přebytečných kraloven předokládám že L.niger tu mam, ale nemame to kousek - Tábor

Taky bych měl zájem. V létě jsem si nestihl udělat hnízdo z Ytongu, až teď. Tak se mi taky prosím ozvi. ICQ 343-842-265. Děkuji
Hitchhiker
newbie
newbie

Beitragvon Messorus » 18. Sep 2008 21:27

Mlade kralovny a mlade kolonie pod 50 populacie nie je vhodne umiestnovat do ytongu alebo proste formikaria... Hitchhniker, pockaj radsej.
Messorus
member
member

Beitragvon ktm380 » 3. Feb 2009 15:07

Zdravím,

som nový chovateľ, iba teraz som začal, budem vďačný za každú radu.
ktm380
newbie
newbie

VorherigeNächste

Zurück zu Chovatelské zkušenosti