No hejj
ludom to treba objasnovat v dobrom svetle , profesionalne a ak aj namietaju na uniky , treba im poradit co a ako aby sa uistili ze ste stastny terarista ktory ma skusenosti a ze ziaden hmyz mu este neunikol.
Co sa tyka terarka ,ci chcem alebo nechcem , musim v niecom suhlasit s Messorus-om. Terarko sa na dne vyplni niecim , co mravce neprekusu alebo si do daneho materialu nedokazu vybudovat hniezdo , ja pouzijem sklennu vatu a je to. Tymto urobim vysku a potom dam akvarijny strk , asi 2cm a az na to nejaku tu zeminu alebo to co bude tvorit povrch

, asi tak 2cm vrstva. Na toto uz moze byt polozene drevo alebo nejaka ina vec kde je hniezdo , napriklad aj upraveny ytong , ktory ma tvar kamena a je napoly prerezany , pricom s tou prerezovou stranou je oprety o sklo. Ak sa ytong nafarby (vonkajsia cast) , nebude svietit v pripadne osadenom terarku. Zo strany skla (kde je ytong zrezany) vybudujes komorky a chodbicky a tympadom to bude pekne vidiet. Pohlad na to je asi takyto
Hyperlinks sind nur für registrierte Nutzer sichtbar
Ja taketo nemam ale silne nad tym uvazujem , pretoze mam akvarko a to co tam malo zit uz nemam a nechcem , tak tam spravim take nieco podobne pekne
Proti uniku sa pouziva Detsky olej , ropa , vazelina a najucinejsi je tekuty teflon (PTFE)
@Messorus , diki za 2 spravy rovnakeho typu , nabuduce prosim pouzi funkciu "edit" , v hornom-pravom rohu uz napisanej odpovede
Skippy