Ak chces chovať mravce, počítaj s tým že si o Tebe budú myslieť že si čudák, aj keď o mne si to už mysleli aj pred tým, vzhľadom na druhy naších zvierat(tiež som z chovateľskej rodiny).... Momentalne je ešte skoro na odchyt, ale treba Ti k tomu niečo ešte povedať, myslím.- Zásadne sa neodchytávajú kráľovné s dospelých kolónií, pokiaľ kolónia nemá viacero samíc, ale aj tak...
Najprv si vyhliadni aké druhy sa nachádzajú v blízkosti tvojho bydliska, potom si zisti kedy sa roja, naštuduj si dačo o nich a zisti informácie, aby si bol pripravený na odchytávanie
Propagácia chovu mravcov nie je je podľa mna ľahká. Tiež som chcel viac oboznamovať s mravenčením(ako to moja mama nazýva), ale toto je podla mojho nazoru ,,koníček intelektuálne založených milovníkov prírody"
:D:D
Ja osobne oboznamujem ľudí s tým že také niečo existuje len na BIO olympiádach, a tam ich moc nebýva, ale teraz na krajskom bude:P Výhodný ťah ale bude Vivaristická burza v Leviciach*, kde zoberiem pár odchovov
Ten link čo si sem dal.. AntWorks... poznám....
a nazývam to *ebnutou pi*ovinou na zabíjanie robotníc mravcov, nieto ešte na chov. Ten gel vobec mravcov neziví, zabárajú sa donho, niekedy donho ani nejde kopat, ked maju potravu tak sa im donho nalepí, a este vela inych dovodov preco nechovat v takejto hračke
Neviem co si sem chcel dat ako ten druhy link, azda toto?: http://www.antstore.net/shop/product_in ... x15cm.html
Od Antstore je to dobrý výrobok, ale tiež to nie je uspôsobené na chov mravcov, síce presúvajú pôdu neustále, je to ale také tenké že ta pôda nedýcha. Ja som si preto navrhol rovnaký display ale uspôsobený na stály chov mravcov, lebo inač su tieto ,,Ant farms" alebo aj ,,Ant displays" určené hlavne na pozorovanie mravcov pri kutaní chodieb. Ako hniezdo je dobrý ytong, pre mladú kolóniu skumavka. Vyber si druh ktorý sa ti páci, odporucujem Lasius niger, mravec obyčajný, na týchto začínal azda každý začiatočník
Lepšie ale sú Camponotusy, sú väčšie a ľahšie sa pozorujú, a sú zaujímavejšie. Výborný je C. ligniperda, tzv. Mravec drevokaz, ale tiež bezproblémový je Camponotus vagus. Vagus je moja úplne prvá kolónia, a sú výborný
Neviem neviem ci sa Ti podarí najst na jar mladú koloniu, treba mat stastie na lokalitu a hladací cuch, ale inac Good Luck;) Kopat radsej ani neskusaj, mohol by si pri tom poskodit matku, a chovatelia nezvyknu vykopavat mlade kolonie, ak sa nemylim... To som napisal asi tak ze moje nazory plus skusenosti

Chovám jí převážně ve tmě při 28°C.
Královnu ti upřímně závidím, já právě objednávám malou kolonii Messor barbarus a už se na ní těším jako malý kluk.