Pre zacinajucich

Zde si můžete vymenovat své chovatelské zkusenosti

Re: Pre zacinajucich

Beitragvon svkPEON » 22. Mär 2010 15:50

zdravim, uploadol som fotky z minuleho leta, aby ste mi mohli pomoct ich identifikovat ... jeden druh su cierne mravce, ktore pili miazgu na pni, alebo co to bolo a dalsie su nejaky druh formica pravdepodobne.... tie cierne sa mi velmi pacia - su take leskle a nie su uplne malicke, ale ani velke a nastastie si pamatam kde su :D ..
osparvedlnujem sa za kvalitu fotiek, nefotil som ja :roll: , ale daju sa pekne priblizit ..:
Hyperlinks sind nur für registrierte Nutzer sichtbar
Vopred diky! :)
svkPEON
newbie
newbie

Land: Slovakia (sk)
Danke bekommen: 0 Danke

Werbeanzeige: Prenolepis imparis

Beitragvon Skippy » 22. Mär 2010 16:45

AHoj , to prve je Lasius fuliginosus , to druhe je nejaka Formica sp. (asi rufa? )
Skippy
member
member

Beitragvon vykook » 14. Apr 2010 22:49

V nejblizsi dobe pojedu na chalupu, kde chci s predstihem vybudovat ytongove formikarium pro Lasius Emarginatus a nevim jak velke chodbicky mam vykutat. Neporadite nekdo? Jeste by me zajimalo jestli muzou mit i vertikalni mraveniste. Dik moc za pripadne odpovedi.
vykook
newbie
newbie

Land: Czech Republic (cz)

Beitragvon neryspider » 15. Apr 2010 12:55

s velikostí chodeb moc neporadím, ale je to spíše menší druh tak to nepřehnat - ale lepší větší než menší :)

jináč svislá formikária jsou hezká, ale vodorovný ytong mám raději,člověk snadno vymení sklo,vyčistí plísně apod.Dalo by se to vyřešit i u svislých...no už to mám skoro vymyšlené :)
neryspider
member
member

Beitragvon vykook » 20. Apr 2010 17:52

Nehodíš někam fotky pro inspiraci?
Mimochodem, v neděli jsem získal další mravence i když ne moc hezkým způsobem. Teta se je rozhodla zlikvidovat, tak jsem zachránil alespoň něco... Detaily: Hyperlinks sind nur für registrierte Nutzer sichtbar
vykook
newbie
newbie

Beitragvon Messorus » 20. Apr 2010 19:50

Inac uz sa mozte chodit bavi aj na nase Hyperlinks sind nur für registrierte Nutzer sichtbar :) Vase témy sú vítané :grin:
Messorus
member
member

Beitragvon kladno » 30. Apr 2010 08:44

Ahoj všichni na tomto foru. Jako začátečník se k vám připojuji s mojí zatím "mikro" kolonií Lasius niger. (5 dělnic a cca 12 kukel). Rovnou půjdu na věc a poprosím vás o radu. Kolonie se evidentně nevyvíjí tak, jak by měla. Nejstarší kukly vždy ztmavnou a jakoby vyschnou - zmenší se. Pak je mravenci zlikvidují. Matka klade vajíčka a vývoj jde až ke kukle, pak se ale už nevylíhne mravenec. Mám plastové mini formikárium (najdete ho na Hyperlinks sind nur für registrierte Nutzer sichtbar). Myslím, že je problém s teplotou a možná i vlhkostí. Teplota se pohybuje mezi 25 - 28 stupni. Nevím, jestli to není moc. Ve formikáriu je kousek vaty, který je pořád nasáklý vodou - stačí toto pro dostatečnou vlhkost? Nebo je to až příliš? Díky za pomoc!!!
kladno
newbie
newbie

Vorherige

Werbeanzeige: Prenolepis imparis

Zurück zu Chovatelské zkušenosti