Škoda.
Pri plesni je stvar taka, da začetniki pogosto zamenjajo plesen z izločki, ki se začnejo nabirati na vati. Plesen je ponavadi (vendar je jaz v epruvetah nisem še nikoli zasledil...pa jih imam veliko za sabo) taka "kosmata" in umazano bele do sivkaste barve. Izločke pa mravlje ponavadi odlagajo kar na vato in vata se prične obarvati črno ali zelo temno rjavo. Gre morda za to? Izločki niso problem.
Zračenje po moje ne more biti problem. Razen, če kolonije nisi priključil na kakšen "auspuh"
Matica puške ne bo vrgla v koruzo ampak ponovno ustanavljanje zna biti kar težavno. Jaz bi ji vsake toliko nastavil kakšno mušico in košček medenovodaste vate pri ali ob vhodu.
Na žalost moram izraziti začudenje, ki sem ga bežno omenil že v prvem postu. Pheidole pallidula roji od junija do avgusta, kar načeloma pomeni, da če si jo dobil februarja bi morala imeti že malo več delavk, saj ustanavlja že od vsaj avgusta (6 mesecev). Če so jo prezimovali, recimo od novembra, bi morala tudi že imeti malo večjo prvo generacijo delavk in ne samo dveh. Možno, da so jo vzeli iz prezimovanja prehitro in je pač nenaden skok temperatur povzorčil šok.
Od zaroda lahko prezimujejo samo ličinke (rod Formica recimo ne prezimuje zaroda), tako da če je tvoja kolonija bila v prezimovanju, kar za njih ni nujno potrebno (
Hyperlinks sind nur für registrierte Nutzer sichtbar), potem bi moral imeti vsaj nekaj relativno velikih ličink. Ne vem, malo čudno se mi zdi, da si februarja dobil kolonijo z dvema delavkama in zarodom v začetni fazi. Fishy.
Zato pa pravim...nikoli pozimi nabavljati začetnih kolonij. Šele sredi poletja.
Aja...matica se bo stežka preselila v drugo epruveto. Lahko drugo epruveto "priklopiš" na originalno in upaš. Zakaj bi jo pa rad preselil?