Camponotus herculeanus napló

Itt beszélgethet általánosan, a hangyák témájáról

Camponotus herculeanus napló

Beitragvon nox » 1. Apr 2008 19:43

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sziasztok!

Első kolóniám remélhetőleg hosszú élete kezdődött tegnap! A Camponotus herculeanus azért tetszett meg, mert nagy és jól lehet látni. Majd nyáron fogok lasius nigereket ;)
Amit rendeltem: camponotus herculeanus x1
virágporos? méz 10ml (rablás, de a nyomos kisüveg miatt jól jön)
1m átlátszó cső későbbi használatra
200g víztároló közeg (majd a fészek aljára kell)

2008.03.31.
Megérkezett őfelsége 1 udvarnokkal, 15 petével és 3 bábbal.
A bábokban nem vagyok biztos, mert 2 úgy néz ki mintha lárva lenne, de nem mozognak.

Őfelsége hatalmas nagy dög, legalább 2 és fél centi, testes fekete dáma.
Hű szolgájával néha nem teljes az összhang, mert míg a dolgozó a vattától távolabb, a királynő a vatta mellé cipeli a lárvákat/bábokat.

Régóta lakhat a kémcsőben amiben érkezett, mert a vatta tele van kakival és penészesedni látszik.

2008.04.01.

Előkészítettem neki egy új kémcsövet, a bátyámtól csórtam, remélem nincs benne semmi kimoshatatlan mérgező anyag lerakódva...Ecettel fertőtlenítettem, szokásos víz, vattadugó megoldás. Betekertem alufóliával, a kényelem kedvéért. A penészes kémcsövet pszichológiai hadviselés gyanánt világosba helyeztem, és a kémcsövek nyitott végeit csipesszel egymáshoz erősítettem.

Hát nem jött be. (egyenlőre), 10 órát voltam el és ahelyett, hogy ők költöztek volna, a kakit hordták át. Jól nézünk ki. Új terv készült: kis terráriumba betettem a két csövet, szájaik nem rögzítve (hogy a kakinak legyen jobb helye mint az új kémcső). Remélem az az 5 centi vazelin elég lesz a terrárium tetején, ha a dolgozó nagyon körül akarna nézni, bár kétlem hogy a kémcső közvetlen közeléből elmenne amíg nem gyarapodnak számban.

Gondoltam ártani nem árt, már biztos megvan vagy 7-9 hónapos a kis drágám, adtam neki egy nagy csepp mézet a nyitott kémcső peremére kívülre. A dolgozónak se kellett több, nyalogatja ezerrel, aztán vissza a királynőhöz egy kis trophallaxis-mókára (remélem jól írtam)...így ingázik már vagy egy órája.

Remélem őfelsége belátja majd a költözés szükségességét, nagyon nem tetszik nekem az a penész, bár nem sok van a vattán, a Cordyceps-es videó megnézése után nem szeretném ezt a véletlenre bízni.
nox
newbie
newbie

Land: Hungary (hu)
Danke bekommen: 0 Danke

Werbeanzeige: Camponotus herculeanus

Beitragvon Junge » 21. Apr 2008 15:57

Szia , nagyon nagyon érdekelne a Herculeanus-od.
Amúgy nyitottam egy topicot a terrarisztika.extra.hu-n
ha érdekel gyere át
junge
Junge
member
member

Land: Hungary (hu)

Re: Camponotus herculeanus napló

Beitragvon Alona123 » 6. Sep 2014 12:40

Itt egy szep szines mutillidae barsonyos szörrel alsotestel.

Est Namibia es Südafrika hataran talaltam es kesöbb fenykepeztem. :cam: :sign_welcome:
Alona123
newbie
newbie

Land: Pakistan (pk)

Werbeanzeige: Camponotus herculeanus

• Vergleichbare Themen
    Antworten
    Zugriffe
    Letzter Beitrag

Zurück zu Diszkutálni általánosan