moje izkušnje z gojenjem mravelj so omejene na "ne stoj in ne sedi na mravljišču!!!"
sicer se že nekaj časa ukvarjam z teraristiko, vendar se mi tudi mravlje zdijo zanimive živali in bi rad svoje obzorje razširil tudi na ta del živalskega sveta.
Za to sem se že nekaj časa trudil priti do matice oz. kolonije da bi začel s to zvrstjo vivaristike. Enkrat mi je sicer uspelo poloviti matico z nekaj delavkami, vendar še nisem imel dostopa do neta ,in je bilo moje znanje s tega področja zelo skopo, zato se je cela kolonija preselila v "večna lovišča"
Vendar nisem obupal in ko sedaj ko imam internet sem si malo razširil obzorje na tem področju, spomladi pa se mi je nasmehnila tudi lovska sreča in sem na svatbenem letu ulovil parček sredi parjenja.
matici sem uredil formikarij v epruvetki, in kmalu je izgubila krila, pred nekaj tedni pa sem opazil tudi drobne bele pikice ki jih je skrbno pazila. Moji sumi da je paritveni ples potekal uspešno so se potrdili in pred nekaj dnevi sem opazil že drugi stadij razvoja prvih prebivalcev moje kolonije!
Vendar pa sem opazil, da je čepek iz vate, ki pokriva vodni del epruvetke prekrit z plesnijo, in ker so v formikariju že jajčeca je ne upam zamejnati, saj se bojim da bi poškodoval jajčeca oz. bi preveč vznemiril matico in bi zato šlo vse skupaj v nič...
v prejšnji temi sem že zasledil nekaj o plesni v epruvetki vendar nič ni pisalo kako ukrepat v takem primeru, zato bi bil hvaležen, če bi mi kdo svetoval kako naj ukrepam. hvala!

) in mi je blo takoj jasno da bi to lahko bla matica.... no, ko sem jo prinesel domov in jo dal v epruveto, je po dveh dneh že imela jajca.... 
žal! sem pa malo pogledal slike mravelj na linku, ki si mi ga dal in pa na antstore, kjer so slike kolonij, ki jih prodajajo in sem prišel do tega, da bi mala matica lahko bila vrste Lasius flavus (Yellow Meadow Ants) (