Moje nové hnízdo

Zde si můžete vymenovat své chovatelské zkusenosti

Moje nové hnízdo

Beitragvon bidak » 7. Mai 2008 14:48

Tak jsem dneska dodělal konečně formikárium pro moje L. Niger toho času stále bydlící bez substrátu v Petriho misce. Tloušťka pískové vrstvy je 2cm, krajina je hliněná, sklo dělali místní sklenáři. Doufám že se mi holky brzo přestěhujou.

:D :D :D
Du hast keine ausreichende Berechtigung, um die Dateianhänge dieses Beitrags anzusehen.
bidak
member
member

Land: Czech Republic (cz)
Danke bekommen: 0 Danke

Beitragvon Dante » 7. Mai 2008 15:19

No tak podla mna to vyzera super.
A ta krajina :shock: .To sa mi zda alebo si to obsypal pieskom.
Dante
newbie
newbie

Land: Slovakia (sk)

Beitragvon bidak » 7. Mai 2008 15:32

Jojo. snažil jsem se na to nalepit písek když to schlo aby to bylo jakoby pískovec. No nepovedlo se to na 100%.
bidak
member
member

Beitragvon Skippy » 7. Mai 2008 16:18

hmm , vyzera to super :) , rozhodne lepsie ako to maju ostatni len tak ze piesok a nic , toto maju taky marsovsky styl :D
Skippy
member
member

Beitragvon bidak » 7. Mai 2008 16:59

Přesně. Jednak jsem jim chtěl zvětšit prostor a jednak se to muselo udělat tak, aby to bylo hezké aby mě doma nevyhodili. :D
bidak
member
member

Beitragvon Messorus » 8. Mai 2008 07:13

Ale je to podarená práca, fakt coolove hniezdo! A to je pieskovec alebo sádra+piesok? Ja som skúšal sádru s pieskom, potom som to obsipával, keď to spravíš dobre tak to vyzerá celkom v pohode
Messorus
member
member

Beitragvon bidak » 8. Mai 2008 21:50

Je to taková ta hlína co se dá koupit která když vyschne tak už je voděodolná.
bidak
member
member

Beitragvon dracula » 23. Jun 2008 09:21

vyzerá to vymakane. ako sa ti s tým darí? prerábal si tam niečo?
dracula
newbie
newbie

Land: Bahrain (bh)

Beitragvon bidak » 29. Jun 2008 15:32

Takže budu muset předělat víko - drží se mi tam vlhkost a začíná to plesnivět. Jinak to funguje.

Jinak moji L. Niger mají poslední týden nějaký problém - skoro nevylejzaj. :?:
bidak
member
member

Re: Moje nové hnízdo

Beitragvon Hitchhiker » 27. Aug 2008 00:38

Ahojky o mravence se zajímám už spoustu let. A chtěl bych si založit svoje formikárium. Přečetl jsem dost ale stále mám spoustu otázek.
1)Mraveniště by mělo být trochu vlhké- jak toho docílíte v těch formikáriiách prodávaných v antstore.(jsou tam jen otory na trubyčky a díra z vrchu)
2)při postavení uplně nového hnízda. (začínající kolonii mám třeba v petriho misce) jak přesunu obyvatele doprostřed hnízda?(mám jim tam vyvrtat nějakou komůrku kam je pak umístím?)
3)ten písek drží? nebo se občas sesypává a zavaluje chodbičky? není lepší použít obyčejnou hlínu?

Moc děkuji
Hitchhiker
newbie
newbie

Beitragvon Fcstan » 31. Aug 2008 09:25

Zdravím,
1) Když je to zakryté tak to moc nevysychá. Občas doliješ trochu vody. (tato formikária jsem neměl v ruce) ale počítám, že tam půjde sundat nněkterá část a tak tam vodu normálně doleiješ - navlhčíš.
2) Stačí na písek položit kousek čehokoliv neprůsvitného a oni si tam zalezou a následně se zakopou. Když jim tam nic nedáš taky se zakopou ale nejspíš v rohu.
3) Hlínu ne. Zašpiní sklo. Proto se dává čistý písek. Když nebudou všechna zrnka stejná tak se to nesesype. Samozřejmě se to nesmí třást. a mimoto... voda to spojí.
Fcstan
member
member

Beitragvon Messorus » 31. Aug 2008 20:03

Hitchhiker, Ahoj a vitaj. Piesok vobec nedavaj, radsej pouzi lignocel- kokosovy substrat alebo nejaku raselinu, piesok sa zosypava ale lignocel ma omnoho lepsie vlastnosti- vyborne saje vlhkost, nemoze sa na nom vytvorit pliesen, je plne sterilný a hlavne, mravce s nim budu lahko manipulovat a tebe sa bude lahsie vlhcit. A aj keby sa nahodou daco zosipalo, neni problem to dat off, zatial co u piesku sa moze stat, ze poskodi koloniu i matku.... Lignocel je v podstate drtena kokosova kôra a drevo a predáva sa v lisovaných birketách. Takúto briketu, ktorá ma circa 450 gramov položíš do kýbla s troškou vody a ona začne nasávať. Potom prilievas a kukas jak sa ti pred ocami dviha a zvacsuje, je to ako ostrov. Inac normalne sa tam spravia trhliny, niektore casti sa zdvihnu vyssie a tak, haluz no....
Messorus
member
member

Beitragvon Fcstan » 30. Sep 2008 08:06

Messorus hat geschrieben:Hitchhiker, Ahoj a vitaj. Piesok vobec nedavaj, radsej pouzi lignocel- kokosovy substrat alebo nejaku raselinu, piesok sa zosypava ale lignocel ma omnoho lepsie vlastnosti- vyborne saje vlhkost, nemoze sa na nom vytvorit pliesen, je plne sterilný a hlavne, mravce s nim budu lahko manipulovat a tebe sa bude lahsie vlhcit. A aj keby sa nahodou daco zosipalo, neni problem to dat off, zatial co u piesku sa moze stat, ze poskodi koloniu i matku.... Lignocel je v podstate drtena kokosova kôra a drevo a predáva sa v lisovaných birketách. Takúto briketu, ktorá ma circa 450 gramov položíš do kýbla s troškou vody a ona začne nasávať. Potom prilievas a kukas jak sa ti pred ocami dviha a zvacsuje, je to ako ostrov. Inac normalne sa tam spravia trhliny, niektore casti sa zdvihnu vyssie a tak, haluz no....

Kopaný písek s dostatečným obsahem jílu se nesesipe. když je mokrý, má vlastnosti skoro jako modelína (mravenci v něm bez roblému kopou a když je suchý tak je pevný jako beton. Přesto ho také udolují. Budu muset postavit pískové formikárium :grin:
Fcstan
member
member

Beitragvon Messorus » 2. Okt 2008 14:04

Kopaný písek s dostatečným obsahem jílu se nesesipe. když je mokrý, má vlastnosti skoro jako modelína (mravenci v něm bez roblému kopou a když je suchý tak je pevný jako beton. Přesto ho také udolují. Budu muset postavit pískové formikárium :grin:[/quote]

To je sice pravda, lenze ani to nepredurci lignocel so zahradnou zeminou v pomere 1:2 alebo substrat plus piesocnata pôda- 1:1 :grin:
Messorus
member
member

Beitragvon Fcstan » 8. Nov 2008 15:18

Messorus hat geschrieben:Kopaný písek s dostatečným obsahem jílu se nesesipe. když je mokrý, má vlastnosti skoro jako modelína (mravenci v něm bez roblému kopou a když je suchý tak je pevný jako beton. Přesto ho také udolují. Budu muset postavit pískové formikárium :grin:

To je sice pravda, lenze ani to nepredurci lignocel so zahradnou zeminou v pomere 1:2 alebo substrat plus piesocnata pôda- 1:1 :grin:[/quote]

Předčí. Jsou vidět :D
Fcstan
member
member

Nächste

Zurück zu Chovatelské zkušenosti