Displej, ha? Hmmm, tko je, prvo pravilo vsakega formikarija je "think expendable". Tako da karkoli delaš vedno pusti eno luknjo fraj, da lahko kaj novega nanjo priklopiš. Seveda na začetku človek ne pomisli, vendar pa se kolonije hitro povečajo in selitev je za mravlje dokaj stresna, tako da takrat dodaten prosti priključek še kako prav pride. Če boš delal displej za Campote mora biti predvsem dovolj širok - beri 2 - 2,5 cm.
Pripravi jim mešanico peska in gline z nekaj malega zemlje. Po možnosti ne uporabi zemljo za rože, ker ta že vsebuje insekticide in pesticide tako da ni primerna. Priporočam, da se mešanica "prekuha" v pečici, tako da se uniči vse potencialne parazite. Arena je seveda obvezna, ker drugače kot v areni niti ne vem kje bi lahko ponujal hrano mravljam. Samo displej ne bo dovolj. Povezava in arena je v tem primeru nujna. Če bi imel celotno kolonijo v akvariju, bi že akvariji sam bila nekakšna arena.
Glede slikic... veliko materiala je v Antstorovi galeriji pa tudi drugje na spletu. Seveda je tu veliko prostora za lastno kreativnost.
moja kreativnost tak al tak pride v poštev :wink:, rad pa bi se prej prepričal da nebom kake bedarije naredil...no, glede arene pa displaja sem razmišljal tako, da bi predvsem za tisto manjšo vrsto naredil tako, da bi displej bil nekoliko večji, in bi ga s podlago zapolnil le do ene tretjine, zgornji del pa bi bil nekakšna arena, kjer bi še bili kakšni manjši kamenčki in vejice, da bi bilo več prostora za gibanje, zato me zanima glede prostora, če bi morda takšna postavitev zadostovala... (seveda bom pa še upošteval nasvet in še mel kakšno rezervno lukno...) kaj praviš na to?
!!!!!! pri matici za katero sumim (še vedno pa nisn ziher) da je vrste Lasius flavus (Yellow Meadow Ants)sem danes opazil dve delavki!!!! končno!!! :D :D :D :D :D :D :D :D sta taki drobni pa svetlo rumeni!!!!
kaj jim lahko dam že kaj za jest? pa kaj?
Arena je zakon. Ne glede na to, kakšen je formikarij, enostavno potrebuješ prostor, kjer mravljam ponujaš hrano.
Pa seveda čestitke za prve delavke!!! :D Če sta delavki svetlo rumeni, potem je to najverjetneje res Lasius flavius, seveda pa je dejstvo, da so delavke na začetku vedno svetlejše barve in v nekaj dneh potemnijo na dokončno verzijo odtenka.
V glavnem poskrbi, da bodo imele dovolj vlage in vode pa seveda nekaj sladkega in proteine za zarod. Če nimaš muh ali pajkov pri roki probaj z tuno ali rumenjakom od trdo kuhanega jajca. ;)
lp
ok! hvala!!! :D ful sem navdušen nad "mladički"... se pravi dobijo kako kapljico medu pa kakšnega mikro črička al pa mušico! hvala... zaj pa se morn počasi podat v lov na rdečo folijo...